Utvald Verksamhetsnära forskning

I sammarbete med Prof. Petter Gustavssons forskargrupp vid Institutionen för klinisk neurovetenskap (CNS) vid Karolinska Institutet i Stockholm har vi utforskat ämnen som emotionell intelligens, mindset, autonomi och kompetens, motivation, välmående, psykisk hälsa och tillhörighet. Resultatet är tre rapporter där vi sammanställt de mest effektfulla teorierna. Projektet har finansierats av Antonia Ax:son Johnsons Stiftelse Axfoundation och rapporterna finns tillgängliga gratis för för hela Sverige här!

 

Filmer

Vi har beskrivit några av våra insikter och verktyg i filmerna du kan se här under. På GrowingMinds har vi gjort många fler av dessa filmer riktade mot föräldrar som vill lära sig mer om vad forskningen säger om uppfostran för välmående, nyfikna och trygga barn!

Se vår animerade film om olika sätt att ge beröm.

Se Erik Fernholm beskriva hjärnans plasticitet

 

Resurser för Pedagoger

Till alla våra utbildningar finns en mängd resurser som pedagoger kan använda i klassrummet. Allt från affischer till workshophandledning och texthäften som är lätta att använda och förstå. Forskning är som bäst när den blir praktisk.

Den här affischen tillhör vår utbildning Växande tankesätt / Mindset. Ladda ned och använd den gärna.